vineri, 21 ianuarie 2011

Cea mai lunga zi (The Longest Day)

Bucuresti 7:50 - 17:11 San Francisco, sau cum sa pleci dimineata sa ocolesti aproape jumatate de glob si sa ajungi la pranz si sa ai parte de aproximativ 19:21 ore de lumina intr-o singura zi (sau chiar vreo 20 daca socotim faptul ca in Bucuresti nu rasarise soarele and noi am urcat la ~12000m unde soarele rasarise deja).

Bucuresti - Amsterdam. KLM Boeing 737-700 Winglets. Un sbor scurt, placut, cu soarele diminetii in spate. La ~12000m la cat era altitudinea de croaziera soarele deja rasarise desi jos pe pamant era inca intuneric. Bine de stiut: daca vrei sa dormi in Beoing 737 nu e recomandat sa stai pe ultimul rand, scaunele nu se lasa pe spate. Gustarea din timpul zborului a fost bunicica: 2 chifle una alba una neagra, una din ele cu ceva dulce, un fel de gem sau marmelada. Cealalta cu Sunca de curcan si ceva branza. Trebuia s-o fi mancat pe cea neagra (cu branza si curcan daca imi aduc bine aminte :) ) inaintea celei cu gem.


Zburand cu rasaritul in spate (Flying with the sunrise in the tail)
Nokia 5230, 3.7mm, 1/50sec, F/2.8, ISO 79

Schiphol, aeroportul din Amsterdam este maricel dar sunt benzi rulante pe care le poti folosi pentru a ajunge dintr-o parte in alta pentru a schimba avionul. Dispozitivele de scanare sunt diferite fata de altele orin care am mai trecut pana acum, intri intr-un cilindru si scanerul se roteste in jur. Si probabil ca e si mai precis, macar n-a mai trebuit sa ma descalt si sa fiu perchezitionat :)

Amsterdam - San Francisco. KLM Boeing McDonnell Douglas MD-11, un avion gigantic, 2 motoare enorme la "subrat" si unul in coada.


Gingantul (The Giant)
Nokia 5230, 3.7mm, 1/1000sec, F/2.8, ISO 60

Timp de zbor? Vreo 11 ore si ceva maruntis. Confortul la bord foarte bun, mult mai mult spatiu decat in Boeing 737, pernuta si patura :). In plus tetiera scaunului avea si niste chestii ajustabile pentru suport lateral, asa ca n-am folosit pernuta de la ei si nici pe cea gonflabila pe care o aveam de acasa. Aveau si un sistem de entertainment presonal: televizor si joc video intr-unul :), telecomanda de la televizor folosea si de joystick entru jocuri. N-am incercat jocurile, dar am vazut un film: Megamind :) recomand, merita vazut (mai ales de copii, dar nu numai ;) ). Mancarea la bord: foarte buna, 2 mese complete, una la vre 2 ore dupa decolare si cealalta la vreo 2 ore inainte de aterizare. In plus mai au si ceva gustarele daca mergi in spatele avionului. Si diverse bauturi: apa, suc de mere, portocale si chiar bere, vin si ceva tarii :). Zborul a fost pe deasupra Islandei, Atlanticului de Nord, Groenlandei si Canadei. Cea mai mare parte a zborului a fost cam pe deasupra marginii zonei de noapte de jumatate de an. Soarele a fost pentru noi in acest timp pe linia orizontului.


Zburand cu soarele alaturi (Flying with the Sun)
Nokia 5230, 3.7mm, 1/40sec, F/2.8, ISO 97

Dormitul putin in noaptea dinainte a plecarii si somnul dintre mesele din avion au facut ca jetlag-ul sa fie minim. In restul timpul zilei dupa sosire am fost destul de proaspat pana seara. O mica plimbare pe jos prin jurul cartierului pana la supermarketul local si inapoi, masa si apoi somnul au facut minuni: a 2-a zi eram deja aproape setat pe ora locata (-10 ore fata de RO).

Un comentariu:

  1. Deci ai ajuns in sfarsit pe meleaguri americane...
    Multa bafta, asteptam continuarea :-)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...