sâmbătă, 17 iulie 2010

Lowepro Fastpack 250

Lowepro Fastpack 250 este un rucsac pentru FOTO - LAPTOP - LUCRURI PERSONALE. Compartimentele sale sunt intarite si protejate pentru transportul in siguranta a echipamentului: corp camera foto cu sau fara grip cu obiectiv atasat, 2-3 obiective aditionale, 1-2 blituri externe, laptop 15.4", accesorii foto, accesorii laptop si lucruri personale. Ofera comoditate in purtare prin spatele cu burete, bretele late prevazute cu burete si centura pentru solduri. Ofera acces rapid la camera foto fara a da rucsacul joc, ci doar prin tinerea doar pe umarul stang si rotirea spre inainte.

Prezentare Exterioara

Lowepro FastPack 250 - Prezentare Exterioara

Partea din fata (imaginea din centru):

 • In partea de sus se observa manerul rucsacului, care este destul de lat si de larg pentru a permite o priza comoda atunci cand rucsacul nu poate fi tinut in spare, dar nu este usor de tinut pentru o perioada lunga de timp (mai ales cand rucsacul este plin)
 • In partea superioara a rucsacului se gaseste compartimentul pentru lucruri personale si/sau cate ceva de ale gurii pentru o plimbare foto de o durata mai lunga, poate pana la o zi. Compartimentul este prevazut si cu buzunare pentru obiecte mici (o imagine in detaliu mai jos)
 • Tot in partea superioara este si un buzunar exterior in care se pot depozita filtre sau alte lucruri personale.
 • In partea inferioara se gaseste compartimentul foto configurabil prin intermediul separatoarelor cu arici si bine protejat de pereti intariti. Compartimentul foto poate fi accesat din lateral ceea ce faciliteaza extragerea cu usurinta a camerei foto dupa simpla rotire a rucsacului pe un umar.
 • Tot pe partea inferioara a rucsacului subacoperatoarea prinsa cu 2 catarame cu eliberare rapida se gaseste un alt buzunar prevazut cu buzunare mai mici. Tot aceasta acoperatoare prinsa cu 2 catarame impiedica deschiderea completa atunci cand accesul se face prin lateral pentru a preveni caderea echipamentului aditional la scoaterea camerei.

Partea din stanga (imaginea din dreapta): Pe aceasta parte se gasesc principalele zone de acces catre continutul rucsacului.

 • Pe toata inaltimea rucsacului pe partea dinspre spate se gaseste compartimentulul pentru laptop. Accesul se face printr-un fermoar lateral acoperit pentru a protectie la umezeala. L-am probat cu un laptop de 15.4" (cat scrie si in specificatii) si pare ca mai e ceva loc, mai ales pe inatime. Dar nu stiu daca ar incapea si un laptop de 17" mai ales ca si fermoarul lateral nu este chiar pe toata inaltimea. Din pacate nu am avut la dispozitie si un laptop de 17" pentru proba.
 • In partea inferioara se gaseste fermoarul de acces rapid la camera foto

Partea din spate (imaginea din stanga-jos):

 • Spatele rucsacului este acoperit cu burete pentru o purtare comoda chiar si pe durate mai lungi de timp.
 • Bretelele sunt prevazute si ele cu burete la interior si sunt suficient de late pentru o purtare lejera
 • Breteaua stanga este prevazuta cu un buzunar pentru telefon (prezentat mai in detaliu in imaginea din centru-sus)
 • Pe Breteaua din stanga se pot monta accesorii "SlipLock"
 • Rucsacul este prevazut si cu centura pentru sold ceea ce il face foarte comod de purtat pe durate mai lungi de timp, in drumetii sau chiar pe bicicleta.

Partea din dreapta (imaginea din stanga-jos): Pe aceasta parte se gaseste un buzunar cu plasa si elastic pentru sticla. Orice fotograf intr-o plimbare mai lunga are nevoie si de hidratare :)

O vedere in interior

Lowepro FastPack 250 - O vedere in interior

Compartimentul pentru laptop (imaginea din centru): Este protejat prin pereti grosi pe toate partile si poate cuprinde conform specificatiilor laptopuri de 15.4". Am testat cu un laptop 15.4" si dupa cum se vede in imagine mai era ceva loc, mai ales pe inaltime.

Compartimentul foto(imaginea din stanga-jos): Este bine protejat pe toate partile cu pereti grosi facuti dintr-un fel de spuma pentru a absorbi socurile. Spatiul este configurabil cu ajutorl separatorilor cu arici. Conform specificatiilor poate cuprinde body cu sau fara grip cu un obiectiv gen 70-300 f/4.5 atasat, 2-3 obiective aditionale si/sau blituri externe. Eu am testat cu

si mai era destul loc.

Acces rapid la camera foto(imaginea din dreapta jos): Accesul se face foarte usor prin partea din stanga jos a rucsacului. Pe capacul interior se gasesc si doua lacasuri pentru carduri de memorie.

Compartimentul pentru obiecte personale(imaginea din dreapta-sus): Este suficient de voluminos si este prevazut cu mai multe buzunare mici, suport pentru pix si pentru chei. Poate incapea aici si mancarea pentru o zi in cazul unei plimari foto mai lungi.

Buzunar accesorii (imaginea din stanga-sus): Contine alte 2 buzunare mai mici cu plasa. Poate acomoda mai multe filtre foto, acumulatori, cititor de carduri, etc.

Acces rapid la camera foto

Lowepro FastPack 250 - Acces rapid la camera foto

Ce facem cu trepiedul ?

Lowepro FastPack 250 - Ce facem cu trepiedul ?

Rucsacul nu este prevazut cu suport pentru trepied, dar cu putina imaginatie se poate atasa si transporta cu usurinta un trepied mic (in imaginea din stanga este un Fancier WT3512A) folosindu-ne de acoperitoarea compartimentului foto dup cum se vede in imagine. In functie de cat de mic se face trepiedul cand e strand poate iesi sau nu prin partile laterale ale rucsacului, ceea ce poate fi incomod pentru dvs, sau pentru oameni pe langa care treceti :)

De curiozitate am incercat sa atasez si un SLIK Pro 330 DX si sta acolo, dar nu l-as forta asa. Trepiedul este destul de greu si poate forta clemele si in plus iese foarte mult in lateral.

Culori disponibile

Din aceeasi serie

Mai mare (poate acomoda un laptop de 17"): FastPack 350

Mai mici (nu au compartiment de laptop): FastPack 100, FastPack 200,

Toate modelele: aici

Concluzie

PRO:

 • comod de purtat chiar si cand este plin
 • acces rapid la camera foto
 • compartimente foto si laptop protejate
 • spatiu suficient (configurabil) pentru camera foto cu obiectiv atasat si inca 2-3 obiective si sau blituri
 • compartiment obiecte personale destul de spatios
 • diverse buzunare pentru accesorii
 • buzunar pentru sticla de apa

Contra:

 • accesul la celelalte obiective si blituri se poate face doar dand rucsacul jos din spate si desfacandu-l de tot. Totusi asra este compromsl de facut daca este necesar si compartimentul pentru obiecte personale. Alti rucsaci doar entru foto si laptop pot fi organizati mai bine din aces punct de vedere.
 • nu are husa de ploaie, dar materialul pare destul de rezistent la umezeala. Totusi nu am avut ocazia sa-l testez pe ploaie pna acum.
 • fermoareul de la compartimentul foto nu cred ca este impermeabil
 • nu are suport de trepied, dar se poate atasa un trepied mic si usor dupa cum a fost descris mai sus. Pentru un trepied mai mare trebuie totusi o alta geanta/husa separat

De unde il am pe al meu

aparate foto digitale

4 comentarii:

 1. Frumos review. Pot sa spun ca am si eu unul, si sunt foarte multumit. Daca e necesar sa schimb un obiectiv, il pun jos si sunt gata imediat, compromisul este foarte mic. In buzunarul de laptop intra si un laptop de 17", am incercat. Trebuie sa-l bagi putin pe diagonala, intrucat fermoarul e mic, dar dupa ce a intrat, sta fara probleme.

  RăspundețiȘtergere
 2. Multumesc pentru vizita si pentru apreciere.
  O sa mai fac in curand din nou niste poze cu rucsacul. Intre timp s-a mai schimbat aparatura.
  Va mai astept pe aici :)

  RăspundețiȘtergere
 3. Răspunsuri
  1. Nu e vândut. Îl am şi-l mai folosesc atunci când am nevoie să iau cu mine şi echipament foto şi laptop. Deşi, ce-i drept, ieşiri din astea au fost mai rar.
   Mai promosesem cuiva un update la reviewul asta cu alte imagini cu echipamentul in el, dar, din păcate, n-am reuşit să-l fac până acum. Sper să reuşesc in curând.

   Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...